Featured Posts
Κατεβαστε δωρεαν το Advanced SystemCare 7 PRO

Κατεβαστε δωρεαν το Advanced SystemCare 7 PRO

Το Advanced SystemCare 7 Pro προσφέρει αυτοματοποιημένη και all-in-one την υπηρεσία φροντίδας Η/Υ που αφαιρεί τα κακόβουλα λογισμικά, προσφέρει επίση:  Registry ...

περισσότερα

Dell Venue 8 7000 το λεπτότερο tablet στο κόσμο

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην νέα ταμπλέτα Dell Venue 8 7000, που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι το ...

περισσότερα

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του iPhone 6 και του iPhone 6 Plus

Τα τεχνικα χαρακτηριστικα του iPhone 6 και του iPhone 6 Plus

Στο προηγούμενο άρθρο σας κάναμε μια περίληψη όσο αφορά τα νέα προϊόντα της Apple, το iPhone 6 και το iPhone 6 Plus, ...

περισσότερα

Ερχεται το νεο iOS8, τι νεο υπαρχει στο iSO8

Ερχεται το νεο iOS8, τι νεο υπαρχει στο iSO8

Με την προετοιμασία για το  iPhone 6 η Apple φαίνεται ότι προετοιμάζει να λανσάρει και το καινούριο λειτουργικό σύστημα, το ...

περισσότερα

Πως αντιδρα ενα παιδι μπροστα σε εναν υπολογιστη της δεκαετιας του '70

Πως αντιδρα ενα παιδι μπροστα σε εναν υπολογιστη της δεκαετιας του '70

Κάποτε υπήρξε ένα πολύτιμο εργαλείο που ξεπερνούσε τη φαντασία. Σήμερα όμως, τέσσερις δεκαετίες αργότερα, αποτελεί ένα άχρηστο αντικείμενο. Τουλάχιστον σε ...

περισσότερα

To Instagram επιτρεπει το προσωπικο μοιρασμα φωτογραφιων και βιντεο

Δεκεμβρίου 15, 2013 Δημοσιεύτηκε από Luka

To Instagram επιτρεπει το προσωπικο μοιρασμα φωτογραφιων και βιντεο

O συνιδρυτής του Instagram Kevin Systrom Photo:Sarah Tew/CNET

Την δυνατότητα να στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο σε ένα στενό κύκλο ανθρώπων αποκτούν τα μέλη του φωτογραφικού κοινωνικού δικτύου Instagram, κτήμα του Facebook από το 2012. Με το Instagram Direct, οποιοσδήποτε μπορεί να στείλει φωτογραφία ή και βίντεο σε οποιονδήποτε αρκεί να είναι μέλος του Instagram και εάν το αίτημά του γίνει αποδεκτό μια φορά, τότε οι προβολές κατ’ιδίαν θα συνεχίζονται, έως ότου ο αποδέκτης επιλέξει να τις αγνοήσει μαζικά ή να μπλοκάρει τον χρήστη που τις στέλνει.

Το Instagram Direct θυμίζει μια άλλη, δημοφιλή μεταξύ εφήβων, υπηρεσία, το SnapChat. Η δημοτικότητά του αποδίδεται στον ισχυρισμό ότι οι φωτογραφίες «αυτοκαταστρέφονται» μόλις γίνει η λήψη τους από τον αποδέκτη. Το κύριο χαρακτηριστικό του SnapChat όμως, αμφισβητείται αφού έχει αποδειχτεί πως υπάρχουν τρόποι για να παραμείνουν «ζωντανές» -με ένα screenshot ή με την αλλαγή του ονόματος αρχείου- και μάλιστα να κυκλοφορήσουν σε άλλα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, φέρνοντας συχνά σε δύσκολη θέση τους δημιουργούς που παίρνουν πόζες νομίζοντας πως δεν θα εκτεθούν σε κοινή θέα.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Wall Street Journal δημοσίευσε την πληροφορία ότι το Snapchat απέρριψε γενναία προσφορά του Facebook για την εξαγορά του. Τον Οκτώβριο του 2013, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι ξεκινά την αποστολή διαφημίσεων υπό μορφή φωτογραφιών με τα ξεχωριστά εφέ στην ροή των ενημερώσεων των μελών του. Πάντως, οι φωτογραφίες από το Instagram Direct δεν εμφανίζονται στην ροή και ως εκ τούτου, στις δημοσιεύσεις αυτές σε στενό κύκλο έως και 15 ατόμων δεν αναμένεται να προβάλλονται μηνύματα προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο συνιδρυτής του Instagram, Kevin Systrom πάντως παρουσίασε το Instagram Direct σε ειδική εκδήλωση στο Μανχάταν ως μια λύση για την κοινοποίηση φωτογραφιών και βίντεο που θα μοιραζόμασταν μόνο σε έναν στενό κύκλο ανθρώπων, όχι όμως σε όλους όσοι μας ακολουθούν. Έτσι, το app για iOS και Android (σε beta για τα Windows Phone) απέκτησε την νέα καρτέλα Direct για την αποστολή λήψεων σε επιλεγμένα πρόσωπα. O χρήστης μπορεί να γράψει μια λεζάντα και να στείλει λήψεις από την κάμερα ή το άλμπουμ του, και στην συνέχεια να δει ποιος έχει δει την φωτογραφία ή το βίντεο που έστειλε, ποιος δήλωσε ότι του αρέσει ή τα σχόλια σε πραγματικό χρόνο. Οι φωτογραφίες από άλλους χρήστες που ακολουθεί ο χρήστης στο Instagram εμφανίζονται αμέσως.

Ο χρήστης μπορεί να λαμβάνει λήψεις και από άλλους, άγνωστους, χρήστες της υπηρεσίας. Η φωτογραφία ή το βίντεο δεν θα προβάλλεται, όπως συμβαίνει με τους ακόλουθους. Για να προβληθεί η λήψη, ο χρήστης πρέπει να εξετάσει τα σχετικά αιτήματα. Εάν αποδεχτεί την πρώτη φορά το αίτημα του αγνώστου, στο εξής ό,τι του στέλνει θα εμφανίζεται απευθείας στο smartphone του.

Συγκεκριμένα, στο Κέντρο Βοήθειας αναφέρονται τα εξής:

«Με το Instagram Direct μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες ή βίντεο σε οποιονδήποτε. Αν στείλετε μια δημοσίευση σε κάποιον που δεν σας ακολουθεί, η δημοσίευσή σας θα πάει στη λίστα αιτημάτων σε αναμονή. Αν το συγκεκριμένο άτομο αποδεχτεί το αίτημά σας, στο εξής οι δημοσιεύσεις που θα του στέλνετε με το Instagram Direct θα πηγαίνουν στις απευθείας δημοσιεύσεις του. Οι δημοσιεύσεις που παραμένουν στη λίστα αιτημάτων σε αναμονή μπορεί να πάψουν να είναι διαθέσιμες.»

Πάντως, η υπηρεσία δηλώνει πως ο χρήστης μπορεί να υποβάλλει αναφορά για προσβλητικές δημοσιεύσεις και να μπλοκάρει τον χρήστη (χωρίς να τον ενημερώσει για το μπλοκάρισμα).

Επίσης, για να πάψει να είναι ορατή μια φωτογραφία που έχει στείλει ο χρήστης με την άμεση μέθοδο του Direct πρέπει να την διαγράψει -τότε διαγράφεται και από το Instagram και τα άτομα στα οποία είχε σταλεί δεν μπορούν πια να την δουν.

Ό,τι γράφεται ως σχόλιο κάτω από την φωτογραφία που μοιράστηκε άμεσα με 1 έως και 15 άτομα είναι ορατά σε όλους, ακόμα κι αν δεν ακολουθούν ο ένας τον άλλο.

Οι οδηγίες που δίνει το Instagram είναι οι ακόλουθες:

Με το Instagram Direct μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες και βίντεο σε επιλεγμένα άτομα. Οι δημοσιεύσεις δεν εμφανίζονται ούτε στη ροή, ούτε στην αναζήτηση, ούτε στο προφίλ σας.

Για να στείλετε φωτογραφίες/βίντεο με το Instagram Direct:
Τραβήξτε νέα φωτογραφία ή νέο βίντεο, ή ανεβάστε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο από το Άλμπουμ κάμερας.
Προσθέστε προαιρετικά εφέ, φίλτρα και λεζάντα.
Πατήστε Direct. Θα δείτε ότι μερικές λειτουργίες εμφανίζονται με πράσινο όταν χρησιμοποιείτε το Instagram Direct.
Πατήστε τα ονόματα των ατόμων στα οποία θέλετε να στείλετε τη φωτογραφία ή το βίντεο (μέχρι και 15 άτομα).
Τα άτομα στα οποία στέλνετε τη δημοσίευση θα λάβουν σχετική ειδοποίηση.

Οι δημοσιεύσεις που στέλνονται με το Instagram Direct δεν μπορούν να κοινοποιηθούν μέσω του Instagram σε άλλους ιστοτόπους (π.χ. στο Facebook ή στο Twitter). Επίσης, δεν μπορούν να προστεθούν άτομα με ετικέτα (tag), ούτε να χρησιμοποιηθούν hashtag σε αυτές τις δημοσιεύσεις. Πηγή: in.gr

To Instagram επιτρεπει το προσωπικο μοιρασμα φωτογραφιων και βιντεο 4.57/5 (91.43%) 7 votes
Print Friendly

Luka

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookGoogle Plus

Report Error

Report ErrorClose

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του Greek Nea θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

 
css.php
Διαβάστε επίσης και close